کشور عراق
کشور عراق در موقعیت جغرافیایی واقع شده است که از جنوب با عربستان سعودی و کویت، از غرب با اردن و سوریه، از شرق با ایران و از شمال با ترکیه همسایه است. عراق در بخش جنوبی خود، مرز آبی کوچکی با خلیج فارس دارد و دو رود مشهور دجله و فرات که سرآغاز تمدنهای باستانی بینالنهرین در طول تاریخ کهن این کشورند از شمال کشور به جنوب آن روان هستند و با پیوستن به رود کارون، اروندرود را تشکیل میدهند و به خلیج فارس میریزند. عراق یکی از بزرگترین کشورهای دارای منابع نفت میباشد. این کشور دارای ۱۴۳ میلیارد بشکه ذخایر تاییدشده نفتی میباشد و دومین صادرکننده نفت جهان بعد از عربستان سعودی می باشد و با صادرات روزانه 5 میلیون بشکه توانسته است نقش موثری در منطقه داشته باشد.
عراق یکی از کشورهای جوان دنیا محسوب می گردد و بالاترین نرخ رشد جمعیتی را دارا می باشد و اکنون با داشتن جمعیتی بالغ بر 38 ميليون نفر چهلمين كشور پر جمعيت جهان محسوب مى گردد .
اقتصاد کشور عراق بر اساس صادرات نفت بر پا شده است به طوری که ۹۵٪ از درآمد خارجی این کشور را تشکیل میدهد. عدم توسعه در سایر زمینهها باعث بروز بیکاری ۱۸ تا ۳۰ درصدی و درآمد سرانه ۴۰۰۰ دلاری شده است.
کشور عراق نه تنها در منطقه بلکه در دنیا به عنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری و اقتصادی ایران مطرح است اما به نظر میرسد در شرایط فعلی و چالشهای موجود، برای حفظ و حضور گستردهتر در بازار عراق نیاز به نگاه جدیدی در رویکردهای اقتصادی میان فعالان وجود دارد، چراکه این کشور صنعتی شدن را پیش گرفته و علاوه بر خرید کالاهای ایرانی بدنبال واردات خدمات فتى ، مهندسى است.