کشور عمان
کشور عمان از موقعیت جغرافیای ویژه از نظر راه دریایی برخوردار است که قدیمی ترین و مهمترین مسیر تجارت دریایی در جهان است که ارتباط خلیج فارس و اقیانوس هند را تحت کنترل دارد. از نظر سیاسی این کشور سلطنتی بوده و شهر مسقط به عنوان پایتخت سیاسی و اقتصادی بوده و ریال عمان پول رسمی این کشور میباشد. دین این کشور اسلام بوده و زبان رسمی عربی بوده ولی بیشتر ساکنین این منطقه به زبان انگلیسی مسلط میباشند .
عمان شرایط اقتصادی و مالی مناسبی را در منطقه دارا میباشد. این کشور بدهی خارجی اندکی نسبت به ذخایر طلا و نفت و ارز خارجی خود دارد. اگرچه تورم در سال 2017 بسیار پایین بوده است (0.1 درصد)، در سال 2018 به دلیل افزایش قیمت برق و آب به 2 درصد می رسد. ساختار دولتی به شدت به درآمد های هیدروکربن وابسته می باشد که بخش عمده ای از درآمد های بودجه را تشکیل می دهند.
عمان برای کاهش وابستگی خود به مواد خام، اصلاحاتی را برای آزادسازی و متنوع سازی اقتصاد خود در چارچوب برنامه چشم انداز 2020 برقرار کرده است، که شامل اهدافی برای افزایش سرمایه گذاری در صنعت توریست، خدمات مالی و بخش های فعالیت بنادر می باشد. چالش اصلی کشور در سال های آتی، مدیریت تاثیر وضعیت جمعیت می باشد: در سال 2017، 48درصد جمعیت کشور زیر 25 سال و 30 درصد آن زیر 15 سال بودند.
عمان در صدد ایجاد جایگاهی همانند دبی در منطقه است از همین روی به ادامه آزاد سازی و رشد 7% برای آینده خود در منطقه پیش بینی کرده است. عمان با این هدف اقدام به ایجاد مناطق ازاد تجاری در کشور خود نموده است که زمینه را برای سرمایه گذاری و تولید خارجیان مهیا نموده است
• منطقه آزاد صحار
• منطقه آزاد مسندم
• منطقه آزاد المزیونه
• منطقه آزاد ریسوت
• منطقه آزاد صلاله
• منطقه آزاد دقم